Shopping Cart

El carret de compra està vuit

Visita la botiga

El portal de les emocions del vi on els amics trien

Vull un nom inoblidable per al meu vi

Detall de taps de vi amb diferents inscripcions i marques

Que és una marca? “És una denominació verbal, distintiu gràfic o la combinació dels
dos elements”. Amb això es pretén tenir una identitat per diferenciar-se i ser reconegut.

 

 

 

 

La identificació i comunicació és el que m’interessa analitzar en el món del vi, proposo una petita sel·lecció de diferents vins que conviuen en el mercat a través d’una visió de lideratge i comprovarem que els noms dels vins són reconeguts per multitud de factors a saber, la seva tradició, el seu classicisme, la seva contemporaneïtat, sent el preu un valor d’identificació inqüestionable, al marge si el nom és l’adequat per a comunicar o no, s’han posicionat en el mercat com a líders.
Packaging de botellas "L'Ermita", "Petrus" i "Chateau Latour"

 

Que m’interessa d’una marca de vi, el nom és el concepte prioritari del producte, no sempre els noms són adequats, fàcils d’aprendre de memoritzar i recordar, el nom ha de ser diferent, suficient, i inhabitual per atraure l’atenció, a més de despertar la curiositat, que tingui alguna cosa interessant a transmetre, que desperti una imatge visual per poder comunicar els seus valors i sobretot que la gent s’involucri sentimentalment.
La identitat desenvolupada per un nom d’un vi hauria de ser responsabilitat del creatiu, que conjuntament amb el celler és qui ha d’oferir un servei integral, amb una plataforma de comunicació clara i contundent en relació a qui va dirigit aquest producte, sinó aquesta marca passa desapercebuda. I aquest és un dels problemes més greus a nivell de comunicació dels cellers, només et mostren el producte (gràfica més o menys encertada) amb algun valor afegit (concursos, guies, tasts, prescriptors, edificis singulars, rutes, enoturisme) sense emocionar sense proximitat, això és un nom exposat a l’anonimat i difícil de reconèixer dins d’un mercat brutal de més de 15.000 marques, sense donar importància al consumidor que són els amos d’elles i són els que compren el producte, no hi ha marques sense publicitat .

 

Marques úniques
La marca del producte coincideix amb el nom de l’empresa o nom corporatiu, el seu valor és crear un sentiment de qualitat percebuda i un sentiment relacionat amb la garantia que proporcionen, això és, una gamma de productes amb marca única.
L’avantatge més destacada és que els beneficis cobreixen tota la gamma de productes, per contra quan un producte falla el consumidor perd confiança. Crec que la marca única reforça la seva identitat, la fa més notòria, és més fàcil potenciar els seus valors emocionals compactes i enfortir la seva visibilitat, sempre que es comuniqui intel·ligentment la diferència amb els altres.

 

Marques singulars arbitràries
Aquí esta la guerra… l’empresa té marques diferents per a cada un dels seus productes, això està bé en un mercat atomitzat? No oblidar-vos de les 15.000 marques que totes volen ser i estar. Contradicció evident, no tinc cap avantatge competitiu saturació d’imatges arbitràries del vi “tot val” i amb un mercat saturat d’ofertes.
No hi ha possibilitat de vendre una marca sense fer publicitat és impossible tenir visibilitat. De tota manera el mercat del vi és molt dinàmic, la crisi estreny una barbaritat, han sorgit petits cellers que busquen un vi excepcional a bon preu 10 € l’ampolla, això és el que tot el sector busca, però tornem al mateix, hi ha de comunicar els valors de la meva marca sense ella no existeix el producte, sense pressupost no hi ha visibilitat.


© Totes les imatges extretes de Google.

Sobre l'autor

Deixa un comentari

TOTS A UNA!

Iniciem aquesta bogeria per poder apropar totes les parts relacionades amb el vi al voltant d'aquesta bona beguda i opinar sobre el sector, crear una marca junts, compartir una festa, realitzar un tast… Conèixer-nos i crear una comunitat proactiva online del vi.

Últims posts

OFERIM BONS “CALDOS”

Tu tries. T'oferim tots els nostres vins personals seleccionats per tu, pels nostres enòlegs, pels nostres amics. Resultat de les votacions a partir de tastos a cegues en els nostres esdeveniments i recomanacions d'experts de nas privilegiat que troben la millor qualitat preu.

Els nostres tweets

AMANTS DEL VI

Som enamorats, volem transmetre totes les emocions del vi a través de la nostra vocació. Som experts en comunicació i creació de marques. Oferim els nostres serveis a cellers, distribuïdors, venedors i restauradors. També personalitzem ampolles pels teus esdeveniments d'empresa i particulars.

Últims Pins

Followed by: 0 people, Likes: 0
Follow Me on Pinterest 
My Pinterest Badge by: Jafaloo. For Support visit: My Pinterest Badge
Condicions de venda - Política de privacitat - ©TUELIGESELVINO. Ricard Badia Zarzoso
Visa PayPal AMEX Google Checkout